miercuri, 3 martie 2010

Update: Ajutor urgent!

Situatia lui Florin deja e tragica. De fapt situatia intregii lor familii este tragica. Fiindca Monica este la capatul disperarii, nici macar nu mai are putere sa gandeasca in perspectiva. Nu ştie ce să mai facă, doar luptă şi luptă cu dinţii strânşi. Şi plângând pe ascuns.

Sunt intoarsa pe dos, nu stiu ce sa fac in afara de a scrie aici. Acum am terminat de vorbit cu ea la telefon. Stiam deja ca de doua zile Florin se simte foarte rau. Nu a mai avut scaun de 9 zile, cei de la Bucuresti au vrut intr-o prima faza sa il deschida din nou sa vada ce se intampla, pe urma au renuntat. Acum Monica imi spunea la telefon ca deja nimeni nu ii mai face nimic, toata lumea ridica din umeri. In disperare de cauza i-a sunat pe cei de la Viena si ei au chemat-o de urgenta acolo. Daca e de operat, il opereaza, daca nu e de operat, il vor supune unui tratament intensiv.

Costul acestui lucru se ridica la 20.000 de euro. Monica mi-a spus că a luat deja împrumut 8.000 de euro si mai are nevoie de 10.000 de euro. ÎMPRUMUT, zice ea... „In seara asta plec cu el la Viena. Am vorbit cu sora mea, vindem casa şi dam inapoi toţi banii”...

E atat de disperata incat nu se mai gandeste ce vor face fara casa, unde vor sta cu doi copii pe drumuri? Ce se va alege de ei fara casă, indiferent de evolutia bolii lui Florin? Deja ma apucă pe mine disperarea numai gandindu-ma la toate aceste implicaţii la care a in disperarea ei nu se mai gandeste.

Nu pot sa nu ma revolt cand vad cum aruncă unii cu bani in stanga si in dreapta pentru fitele pământului, pentru petreceri inutile de sute de mii de euro şi pentru salvarea atâtor oameni nevinovaţi cu familii şi copii care depind de ei nu se mişă un deget.

Vă rog din suflet să mai transmitem o dată mai departe acest strigăt de ajutor, poate îl aude cineva. Mă îngrozesc la gândul că îşi vor pierde casa fiindcă ea nu se va lăsa...


LATER EDIT:
Am vorbit adineaori cu Monica, am vesti proaste... i-au gasit lui Florin si metastaze in ficat, ca si cum nu ajungeau cele din cavitatea peritoneala... I-au trimis acasa pana marti, cu o sacosa de perfuzii, cica sa i le faca la domiciliu si sa revina marti ca sa se convinga ei ca s-a reluat tranzitul.

Colac peste pupaza, i-au sunat de la serviciul lui Florin ca s-au facut cele 90 de zile de concediu medical si il baga in Comisia de Expertiza pt pensionare pe caz de boala. Din sursa sigura am aflat ca ei nu au voie sa il pensioneze ca asa vor ei, fara acordul lui, decat dupa ce trece un an si jumatate de concediu medical. Ei probabil vor sa il pensioneze fiindca nu le convine sa il plateasca atata timp fara sa vina la munca, plus ca a spus Monica mi-a spus ca i-au dat de inteles ca din pricina stomei nu ar mai intruni conditiile de sanatate cerute la ei la munca. (e militar)

In rest la spital i-au bagat perfuzii cu glucoza. Au vrut sa ii bage o sonda gastrica si au venit cu un furtun foarte gros pe care nu l-a putut inghiti. I-au pus sa dea semnatura ca refuza...

Off, offfff... nici nu mai stiu ce as putea spune...

Monica mi se pare puternica. De fiecare data cand vorbesc cu ea o admir din tot sufletul pentru taria ei. E hotarata sa ajunga la Viena chiar daca inca nu stie cum. Sau daca va putea...

Astazi a mai aparut un articol despre ei in Telegraf de Constanta

Cont in lei: RO84 RZBR 0000 0600 0274 1556 deschis la Raiffeisen Bank SA Agentia Constanta, pe numele MARINESCU FLORIN

Cont in euro: RO70RNCB0114031895610002 (EUR) - deschis la BCR Sucursala Constanta, pe numele MARINESCU MONICA (telefon 0723575213)

Paypal: cristinadobres@gmail.com

4 comentarii:

  1. La banca mi se cere CNP-ul lui Florin, pentru donatie. Il poti face public, te rog?

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar imi pare rau pentru el... Dar sunt in pom si pomu-n aer cu banii:(

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnul sa-l odihneasca in pace! Am inteles ca a plecat...

    RăspundețiȘtergere